KESÄ 2021

 

Kesä alkaa olla parhaimmillaan ja keskikesän juhla juhannuskin jo lähellä. Reilun vuoden olemme eläneet hyvin erilaista aikaa täällä palvelukeskuksessa johtuen koronapandemiaan liittyvistä rajoituksista ja suojautumistoimenpiteistä. Onneksi kesää kohti ja rokotusten myötä on täällä Kymenlaaksossa koronanvirustilanne mennyt hyvään suuntaan ja tartunnat vähentyneet, jopa niin että on ollut useita päivä ilman yhtään todettua tartuntaa. Tavoitteemme on jo vähitellen kesän aikana alkaa käynnistää yhteisiä asukastapahtumia ulkotiloissa meidän omalla viihtyisällä sisäpihalla. Juhannusviikolla on ensimmäinen musiikki- ja yhteislaulutilaisuus jos vain sääolosuhteet sen sallivat. 

Joudumme kuitenkin pitämään yllä täällä palvelukeskuksessa vielä suojautumistoimenpiteitä, koska asukkaamme ovat hyvin iäkkäitä ja heillä on monia sairauksia, jotka lisäävät koronaan sairastumisriskiä. Suurin osa asukkaistamme ja henkilökunnastamme on saanut jo molemmat koronarokotukset, mutta täydellistä suojaa koronaan sairastumiselle ei rokotuksetkaan pysty antamaan. 

Toivomme palvelukeskuksessamme vierailevien omaisten ja ulkopuolisten kävijöiden noudattavan seuraavia Kymsoten meille antamia ohjeita:

- Vierailijan on ehdottomasti oltava terve eikä hänellä ei ole koronavirusinfektioon sopivia oireita (väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennus ja ripuli).

- Sisätiloissa tapahtuvan tapaamisen aikana on käytettävä suu-nenäsuojusta koko vierailun ajan ja muistettava  turvaväli. Vierailijoilla on vierailulle tullessan oltava käytössään omat suu-nenäsuojaimet. Muistettava myös käsien pesu ja desinfiointi. Yöpymistä tai pitkäaikaista yhtäjaksoista oleskelua asukkaan luona pyydämme toistaiseksi edelleen välttämään.

- Tapaamisella tulee välttää lähikontaktia, kuten kättelyä tai halaamista

- Ulkotiloissa tapahtuvissa tapaamisissa ei tarvitse käyttää suu-nenäsuojaimia, mutta turvavälit täytyy muistaa edelleen pitää 

- Henkilökohtainen avustaja on verrattavissa työntekijään ja hän suojautuu avustustilanteissa henkilökunnan ohjeistuksen mukaisesti. 

- Asukkaidemme vierailuilla omaisten luona ja kotilomilla on myös noudatettava edellä olevia ohjeita. Vierailukohteessa omaisten on oltava terveitä (ei edes lieviä oireita). Vierailuun liittyvistä käytännön järjestelyistä sovitaan etukäteen meidän henkilökunnan kanssa.

OHJEIDEN TAVOITTEENA ON TURVATA ASUKKAIDEMME JA HENKILÖKUNTAMME TERVEYTTÄ JA VÄLTTÄÄ KORONAVIRUKSEN LEVIÄMINEN PALVELUKESKUKSEEMME.  NOUDATTAMALLA NÄITÄ OHJEITA HUOLEHDIMME YHDESSÄ MEIDÄN KAIKKIEN TERVEYDESTÄ.

TOIVOTAMME KAIKILLE AURINKOISTA JA HYVÄÄ KESÄÄ smiley JAKSETAAN VIELÄ TÄTÄ YHTEISTÄ PONNISTELUA KORONAA VASTAAN SUOJAUTUMISESSA. JA ONNEKSI TILANNE ALKAA NÄYTTÄÄ JO PALJON PAREMMALTA !

Kesäisin terveisin 

Päivi Parikka ja Käpylän palvelukeskuksen koko henkilökunta