Käpylän Palvelukeskus

Käpylän Palvelukeskuksessa on 72 tavallista ja 12 tehostettua palveluasuntoa. Asuntoja voivat hakea turvallista asumismuotoa ja erilaisia tuki-, hoiva- ja ateriapalveluita tarvitsevat kouvolalaiset vanhukset. Tavalliseen palveluasumiseen haetaan meille lähetettävällä asunnon hakukulomakkeellamme, joka löytyy kohdasta Lataa asuntohakemus. Tehostettuun palveluasumiseen asukkaat tulevat joko Kouvolan kaupungin asumispalveluohjauksen kautta tai kaupungin myöntämällä tehostetun palveluasumisen palvelusetelillä. Asuntojen lisäksi palvelukeskuksessa on myös yhteisiä tiloja kuten valoisa ja avara ruokasali, sauna- ja uima-allasosasto, kuntosali ja useita oleskelu- ja kokoustiloja. Hoivaa ja huolenpitoa, siivous- ja pyykkipalveluita sekä maukasta kotiruokaa tuottaa ammattitaitoinen ja kokenut moniammatillinen henkilökuntamme. Työskentelemme asiakaslähtöisesti ja asukkaan elämänkokemusta ja itsenäisyyttä kunnoittaen. Toimintamme tavoitteena on asukkaidemme hyvinvoinnin turvaaminen ja heidän omatoimisuuden tukeminen jokaisen omien voimavarojensa puitteissa. 

Asunnot

Tavallisen palveluasumisen asuntojen koot vaihtelevat 27 – 54 m2:n välillä. Asunnoista 6 kpl on yksiöitä (27m2), pieniä kaksioita (35,5-38m2) on 49 kpl ja tilavampia kaksioita (50-54m2), jotka sopivat myös pariskunnille on 17 kpl. Kaikissa kaksioissa on tupakeittiö, makuuhuone sekä tilava ja esteetön, tukikahvoilla varustettu pesutila. Huoneistoissa on lasitetut parvekkeet tai aidattu pieni piha-alue.  Kaikkiin tiloihin pääsee hissillä. Asunnot ovat vuokra-asuntoja, joihin asukkailla on mahdollisuus hakea tulojen mukaan määräytyvää Kelan eläkkeensaajan asumistukea. Tavallisen palveluasunnon vuokra 1.3.2021 on 10,82 €/m2 sisältäen sähkön ja veden. Vuokran lisäksi asukas maksaa palvelumaksun, jonka suuruus määräytyy asukkaan palvelutarpeen mukaan. Palvelumaksuluokat ja hinnat löytyvät kohdasta Tavallinen palveluasuminen.

Esimerkkejä eri kokoisten asuntojen vuokrista: YKSIÖ 27m2 vuokra on 292,14 €/kk, KAKSIO 40m2 vuokra on 432,80 €/kk ja KAKSIO 54m2 vuokra on 584,28 €/kk (vuokrat sisältävät sähkön ja veden).

Tehostetun palveluasumisen (Dementiakoti Sinisiipi) asuntojen koot vaihtelevat 20 - 35,5 m2:n välillä. Suurin osa asunnoista on 20-27 m2:n suuruisia yksiöitä ja kaksi asuntoa ovat tilavia 35,5 m2:n huoneistoja. Dementiakoti Sinisiivessä on avarat yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat kaikkien asukkaiden käytettävissä. Sinisiiven asuntojen vuokra on 1.3.2021 alkaen 14,87 €/m2 sisältäen sähkön ja veden.

Esimerkkejä Dementiakoti Sinisiiven asuntojen vuokrista: YKSIÖ 20m2 vuokra on 297,40 €/kk, PIENI KAKSIO 35,5m2 vuokra on  527,88 €/kk.

Piha-alueet

Palvelukeskuksessa on sisäpihalla oma viihtyisä piha- ja ulkoilualue, joka on asukkaiden käytössä ympäri vuoden. Lisäksi palvelukeskuksen etupuolella on penkkejä ja pöytäryhmä, jossa asukkaat voivat oleskella ja katsella vaikkapa samassa rakennuksessa sijaitsevan päiväkodin lasten leikkejä.