Etusivu » Käpylän Palvelukeskus » Tavallinen palveluasuminen

Yhteisöllinen asuminen

Käpylän palvelukeskus tarjoaa yhteisöllistä asumista joko omatoimisille tai apua tarvitseville henkilöille. Yhteisölliseen asumiseen sisältyy vuokra-asunto ja palvelumaksu. Asukas maksaa asunnostaan vuokran ja palvelutarpeensa mukaisen palvelumaksun. Omatoimiset asukkaat tulevat toimeen pelkästään vuokra-asumisella ja peruspalvelumaksulla, johon sisältyy lounas päivittäin (mahdollisuus ostaa myös aamu- ja iltapalaa).

Tukipalveluluokassa maksuun sisältyy lounaan lisäksi siivous- ja pyykkihuolto sekä tarvittaessa suihkuapu kerran viikossa. Päivittäisen avun piiriin kuuluvilla maksuun sisältyy tukipalvelujen ja lounaan lisäksi päivittäisiä tarkistuskäyntejä asukkaan luona ja lääkehuolto.

Mikäli asukas tarvitsee myös henkilökohtaista hoivaa esim. pukemisessa tai päivittäisen hygienian hoidossa, on hänen mahdollisuus hakea Kymenlaakson hyvinvointialueen kautta palveluseteliä, joka mahdollistaa päivittäisen hoivan saamisen. Kaikki em. palvelut tuotetaan talon oman henkilökunnan toimesta. Henkilökunta on paikalla päivittäin klo 7-21.

Palvelukeskuksen asukkaalle tehdään palvelusopimus ja henkilökohtainen palvelun toteuttamissuunnitelma. Asukkaalle on tarjolla edellä kerrotut kolme eri palvelumaksuluokkaa sekä enemmän päivittäistä hoivaa ja hoitoa tarvitsevilla hyvinvointialueen kautta haettava palveluseteliluokka. Asukkailla on mahdollisuus vuokrata tarvittaessa myös turvapuhelimet.

Palveluasunnossa asuvalla on oikeus hakea KELAn etuuksia (mm. eläkkeensaajan asumis- ja hoitotuki). Asukkailla, jotka kuuluvat tukipalvelu- tai tarkistuskäyntiluokkaan on mahdollisuus saada verotuksessa kotitalousvähennystä omassa asunnossa tapahtuvan kotitalous- ja hoivatyön osalta. Palveluseteliluokassa kotitalousvähennystä voi saada vain tukipalveluiden (siivous ja pyykki) osalta.

Palvelumaksut ja hinnat 1.1.2023 alkaen:

1. PERUSMAKSULUOKKA 439,00 euroa/kk/henkilö
(pariskunnilla puolisoalennus)

Henkilökohtaista avun tarvetta ei ole. Palvelumaksuun sisältyy lounas, saunan, pesutuvan, uima-altaan ja kuntosalin käyttö, lääkkeiden tilaaminen sopimusapteekistamme sekä yhteiset toimintatuokiot ja virkistystoiminta. Asukkaalla on mahdollisuus ostaa lisäpalveluja tarvitessaan.

2. TUKIPALVELULUOKKA 590,00 euroa/kk/henkilö
(pariskunnilla puolisoalennus)

Henkilökohtaista avun tarvetta ei ole. Palvelumaksuun kuuluu lounaan ja yleisten palvelujen lisäksi tukipalvelut, joita ovat siivous ja pyykkihuolto. Tarvittaessa pesuapu kerran viikossa.

3. TARKISTUSKÄYNTILUOKKA 759,00 euroa/kk/henkilö

 

Vähäinen päivittäinen avun tarve. Asukkaan voinnin tarkistus ja/tai lääkkeiden antokäynnit 1 – 3 kertaa päivässä. Siivous, pyykkihuolto kuten edellä. Lounas kerran päivässä ja tarvittaessa pesu kerran viikossa. Lisäksi lääkkeiden tilaus sopimusapteekistamme ja jako dosetteihin kuuluvat hintaan.

4. PALVELUSETELILUOKKA

Palvelusetelin myöntämisperusteet ja hinnoittelu tapahtuvat Kymenlaakson hyvinvointialueen kautta. Asukkaan palvelutarpeen arviointi tehdään yhteistyössä hyvinvointialueen asumisohjaajien sekä palvelukeskuksemme asumisohjaajan sekä sairaanhoitajan kanssa. Palvelutarpeen arvioinnilla selvitetään asukkaan tarvitsema avun määrä tuntia/kuukausi ja määritetään mihin hoitoisuusluokkaan hän sijoittuu. Palveluseteliin tulee 1.1.2023 alkaen muutoksia palvelutarpeen arvioinnin, hinnoittelun ja laskutuksen osalta.

Yhteisöllisessä asumisessa asiakas maksaa palveluntuottajalle hoidosta ja hoivasta palvelusetelin omavastuuosuuden, jonka suuruus riippuu hyvinvontialueen asiakkaalle myöntämän palvelusetelin arvosta. Lisäksi asiakas maksaa palveluntuottajalle ateria- ja tukipalvelumaksut.  Ostopalveluasukkaiden palveluasumisen hoiva-, ateria- ja tukipalvelumaksut määrittää ja perii hyvinvointialue. .

Kerromme mielellään lisää asunnoista, palveluista ja toiminnastamme. Yhteystiedot: Päivi Parikka, toiminnanjohtaja, p. 040 735 9001, Riitta Riikonen, asumisohjaaja, p. 040 826 9888.

Lisätietoja

Riitta Riikonen

Asumispalvelun lähiesimies, asumispalveluohjaaja

Puhelin:
040 826 9888

Sähköposti:
riitta.riikonen@kapylanpalvelukeskus.fi

Virpi Hongisto

Asumispalvelun sairaanhoitaja

Puhelin:
040 809 1830

Sähköposti:
virpi.hongisto@kapylanpalvelukeskus.fi

Ladattavat tiedostot

Käpylän asumispalvelun omavalvontasuunnitelma

Kouvolan Palvelukotiyhdistys ry

Käpylän palvelukeskus

Puh. (05) 544 3100
Käpylänkatu 30, 45200 Kouvola