Tehostettu palveluasuminen

Dementiakoti Sinisiipi - elämänmakuista asumista

Käpylän palvelukeskuksessa toimii myös 12-paikkainen tehostettua asumispalvelua tarjoava Dementiakoti Sinisiipi. Sen tarkoituksena on tarjota ikääntyneille muistisairaille ihmisille laadukas, asukkaan elämänarvoja kunnioittava ja turvallinen kodinomainen ympäristö, jossa asukkaat voivat kokea elämisen turvalliseksi ja saada osakseen arjen onnistumisisen kokemuksia, lämpöä ja läheisiä kontakteja. Kuntouttavan työotteen ja erilaisten apuvälineiden avulla henkilökunta turvaa asukkaalle mahdollisuuden asua samassa kodissa hyvän elämän loppuun asti.

Sinisiivessä on viihtyisät yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat, sekä turvallinen iso ulkoilupiha ja terassi. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus käyttää palvelukeskuksen muita tiloja, kuten sauna-, kuntosali- ja uima-allasosastoa.

Asukkaat asuvat Sinisiivessä vuokralla. Jokaisella asukkaalla on oma huoneisto ja ne kalustetaan kodikkaiksi asukkaiden omilla tavaroilla. Jokaisessa huoneistossa on henkilökohtaiset WC- ja kylpytilat. Asunnoissa on valmiina sähkökäyttöiset sängyt ja niihin kuuluvat hygieniapatjat.

Ateriat nautitaan Sinisiiven ruokailutilassa. Ruoka valmistetaan palvelukeskuksen omassa keittiössä.

Sinisiiven ammattitaitoinen sairaanhoitajista ja lähihoitajista koostuva henkilöstö on paikalla ympärivuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.  Hoitajat toimivat asukaslähtöisesti asukkaiden omatoimisuutta tukien ja päivittäistä hyvinvointia seuraten. Sinisiivessä käy joka maanantai lääkäri ja lääkäripalvelut kuuluvat kaikille Sinisiiven asukkaille. Asukkaat osallistuvat erilaisiin kunto- ja virkistystapahtumiin sekä ohjattuun toimintaan oman kuntonsa ja mieltymystensä mukaisesti.

Hinnat

Ateriahinnat

1.1.2021 lähtien 14,85 euroa/vrk
Ateriapaketti (sis. aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala) 

Tarvikepaketti

1.1.2021 lähtien  25,00 €/kk
(vapaaehtoinen, sisältää asukkaan henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvät tarvikkeet).

Palveluasunnon vuokra

1.3.2021 lähtien 14,87 euroa/m2  

Hakeminen

Dementiakoti Sinisiipeen hakeminen tapahtuu Kymlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Kymsote)  asiakasohjaajien kautta.  Kymsote määrittää ja perii asukkaan henkilökohtaisen tehostetun palveluasumisen asiakasmaksun. Sinisiipeen on mahdollista hakea myös palvelusetelillä. Lisätietoja tästä saa Kymsoten asiakasohjaajilta.

Asukkaan ateriamaksut laskuttaa Kouvolan Palvelukotiyhdistys ry/Dementiakoti Sinisiipi ja palveluasunnon vuokran perii Kiinteistöyhtiö Käpylän Palvelukeskus.