Etusivu » Käpylän Palvelukeskus

Käpylän Palvelukeskus

Käpylän Palvelukeskuksessa on 72 tavallista ja 12 tehostettua palveluasuntoa. Asuntoja voivat hakea turvallista asumismuotoa ja erilaisia tuki-, hoiva- ja ateriapalveluita tarvitsevat kouvolalaiset ikäihmiset.

Tavalliseen palveluasumiseen haetaan meille lähetettävällä asunnon hakukulomakkeellamme, joka löytyy kohdasta Lataa asuntohakemus.

Tavalliseen palveluasumiseen voi hakea myös Kymsoten asumisohjaajien kautta, jos hakija tarvitsee runsasta päivittäistä apua ja täyttää Kymsoten ostopalvelun tai palvelusetelin myöntämisperusteet.

Tehostettuun palveluasumiseen asukkaat tulevat Kymsoten asumisohjauksen kautta joko tehostetun palveluasumisen ostopalvelusopimuksella tai  palvelusetelillä.

Asuntojen lisäksi palvelukeskuksessa on myös yhteisiä tiloja kuten valoisa ja avara ruokasali, sauna- ja uima-allasosasto, kuntosali ja useita oleskelu- ja kokoustiloja. Hoivaa ja huolenpitoa, siivous- ja pyykkipalveluita sekä maukasta kotiruokaa tuottaa ammattitaitoinen ja kokenut moniammatillinen henkilökuntamme.

Työskentelemme asiakaslähtöisesti ja asukkaan elämänkokemusta ja itsenäisyyttä kunnoittaen. Toimintamme tavoitteena on asukkaidemme hyvinvoinnin turvaaminen ja heidän omatoimisuuden tukeminen jokaisen omien voimavarojensa puitteissa.

Asunnot

Tavallisen palveluasumisen asuntojen koot vaihtelevat 27 – 54 m2:n välillä. Asunnoista 6 kpl on yksiöitä (27m2), pieniä kaksioita (35,5-38m2) on 49 kpl ja tilavampia kaksioita (50-54m2), jotka sopivat myös pariskunnille on 17 kpl. Kaikissa kaksioissa on tupakeittiö, makuuhuone sekä tilava ja esteetön, tukikahvoilla varustettu pesutila. Huoneistoissa on lasitetut parvekkeet tai aidattu pieni piha-alue. Kaikkiin tiloihin pääsee hissillä. Asunnot ovat vuokra-asuntoja, joihin asukkailla on mahdollisuus hakea tulojen mukaan määräytyvää Kelan eläkkeensaajan asumistukea. Tavallisen palveluasunnon vuokra 1.3.2022 on 10,93 €/m2 sisältäen sähkön ja veden. Vuokran lisäksi asukas maksaa palvelumaksun, jonka suuruus määräytyy asukkaan palvelutarpeen mukaan. Palvelumaksuluokat ja hinnat löytyvät kohdasta Tavallinen palveluasuminen.

Esimerkkejä eri kokoisten asuntojen vuokrista 1.3.2022 alkaen:

  • YKSIÖ 27m2 vuokra on 295,11 €/kk,
  • KAKSIO 40m2 vuokra on 437,20 €/kk
  • KAKSIO 54m2 vuokra on 590,22  €/kk
    (vuokrat sisältävät sähkön ja veden).

Tehostetun palveluasumisen (Dementiakoti Sinisiipi) asuntojen koot vaihtelevat 20 – 35,5 m2:n välillä. Suurin osa asunnoista on 20-27 m2 suuruisia yksiöitä ja kaksi asuntoa ovat tilavia 35,5 m2 huoneistoja. Dementiakoti Sinisiivessä on avarat yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat kaikkien asukkaiden käytettävissä. Sinisiiven asuntojen vuokra on 1.3.2022 alkaen 15,03 €/m2 sisältäen sähkön ja veden.

Esimerkkejä Dementiakoti Sinisiiven asuntojen vuokrista:

  • YKSIÖ 20m2 vuokra on 300,60 €/kk
  • PIENI KAKSIO 35,5m2 vuokra on 533,56 €/kk

Piha-alueet

Palvelukeskuksessa on sisäpihalla oma viihtyisä piha- ja ulkoilualue, joka on asukkaiden käytössä ympäri vuoden. Lisäksi palvelukeskuksen etupuolella on penkkejä ja pöytäryhmä, jossa asukkaat voivat oleskella ja katsella vaikkapa samassa rakennuksessa sijaitsevan päiväkodin lasten leikkejä.

Lisätietoja

Käpylän Palvelukeskus

Käpylänkatu 30, 45200 Kouvola
(Käpylän kirkkoa vastapäätä)

Ladattavat tiedostot

Kouvolan Palvelukotiyhdistys ry

Käpylän palvelukeskus

Puh. (05) 544 3100
Käpylänkatu 30, 45200 Kouvola