Etusivu » Käpylän Palvelukeskus » Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Sinisiipi – elämänmakuista asumista

Käpylän palvelukeskuksessa toimii myös 12-paikkainen ympärivuorokautista palveluasumista tarjoava Sinisiipi. Sen tarkoituksena on tarjota ikääntyneille muistisairaille ihmisille laadukas, asukkaan elämänarvoja kunnioittava ja turvallinen kodinomainen ympäristö, jossa asukkaat voivat kokea elämisen turvalliseksi ja saada osakseen arjen onnistumisisen kokemuksia, lämpöä ja läheisiä kontakteja. Kuntouttavan työotteen ja erilaisten apuvälineiden avulla henkilökunta turvaa asukkaalle mahdollisuuden asua samassa kodissa hyvän elämän loppuun asti.

Sinisiivessä on viihtyisät yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat, sekä turvallinen iso ulkoilupiha ja terassi. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus käyttää palvelukeskuksen muita tiloja, kuten sauna-, kuntosali- ja uima-allasosastoa.

Asukkaat asuvat Sinisiivessä vuokralla. Jokaisella asukkaalla on oma huoneisto ja ne kalustetaan kodikkaiksi asukkaiden omilla tavaroilla. Jokaisessa huoneistossa on henkilökohtaiset WC- ja kylpytilat. Asunnoissa on valmiina sähkökäyttöiset sängyt ja niihin kuuluvat hygieniapatjat.

Ateriat nautitaan Sinisiiven ruokailutilassa. Ruoka valmistetaan palvelukeskuksen omassa keittiössä.

Sinisiiven ammattitaitoinen sairaanhoitajista ja lähihoitajista koostuva henkilöstö on paikalla ympärivuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Hoitajat toimivat asukaslähtöisesti asukkaiden omatoimisuutta tukien ja päivittäistä hyvinvointia seuraten. Sinisiivessä käy joka maanantai lääkäri ja lääkäripalvelut kuuluvat kaikille Sinisiiven asukkaille. Asukkaat osallistuvat erilaisiin kunto- ja virkistystapahtumiin sekä ohjattuun toimintaan oman kuntonsa ja mieltymystensä mukaisesti.

Hinnat

Ateriahinnat

1.1.2024 lähtien 16,50 euroa/vrk
Ateriapaketti (sis. aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala)

Tarvikepaketti

1.1.2024 lähtien 35,00 euroa/kk
(vapaaehtoinen, sisältää asukkaan henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvät tarvikkeet)

Palveluasunnon vuokra

1.3.2024 lähtien 16,17 euroa/m2 (sis.sähkön ja veden)

  • YKSIÖ 20m2 vuokra on 323,40 €/kk
  • YKSIÖ 23,5m2 vuokra on 380,00 €/kk
  • YKSIÖ 27m2 vuokra on 436,59 €/kk
  • PIENI KAKSIO 35,5m2 vuokra on 574,03 €/kk

Hakeminen

Sinisiipeen hakeminen tapahtuu Kymenlaakson hyvinvointialueen asiakasohjaajien kautta. Hyvinvointialue määrittää ja perii asukkaan henkilökohtaisen ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakasmaksun. Sinisiipeen on mahdollista hakea myös palvelusetelillä. Lisätietoja tästä saa hyvinvointialueen asiakasohjaajilta.

 

Lisätietoja

Tiia Niemelä

Vastaava hoitaja

Puhelin:
040 7162 296

Sähköposti:
tiia.niemela@kapylanpalvelukeskus.fi

Ladattavat tiedostot

Dementiakoti Sinisiiven omavalvontasuunnitelma

Kouvolan Palvelukotiyhdistys ry

Käpylän palvelukeskus

Puh. (05) 544 3100
Käpylänkatu 30, 45200 Kouvola